Keränen, Mika: Maaliviivalla (yläkoulu)

Juuri ennen ensimmäistä Veikkausliigapeliään 18-vuotias Kalle Salonen tapaa valmentajansa.Valmentaja tarjoaa neljää tonnia kunhan Kalle päästää 29. minuutilla pallon maaliin. Valmentajalla on myös kuvia, jossa Kalle esiintyy epäilyttävästi uudenvuodenturnauksen jatkoilla. Mikäli Kalle ei suostu valmentajan ehdotukseen, ura jalkapalloilijana voi olla ohi.

Wickström, Mika: Meidän jengin Zlatan (yläkoulu)

Karri on lupaava jalkapalloilija mutta kaikkien yllätykseksi päättää lopettaa uransa. Arsa, hänen ystävänsä, ei voi tajuta, mitä on kyse. Kun Arsan isä muutaman muun pelaajan isän kanssa perustaa uutta joukkuetta, Arsa päättää, että saa Karrin mukaan hinnalla millä hyvänsä. Samalla hän haluaa selvittää, mitä sai Karrin jättämään pelaamisen.

Haahti, Taina: Gladiaattorikoutsi (alakoulu/yläkoulu)

Toni Purkaja on Puuskosken Dynamon lahjakkaimpia pelaajia, mutta se ei auta, koska joukkueen valmentaja nössö-Laakso ei saa peliin otetta. Toni ei toivo mitään muuta kuin että valmentaja vaihtuisi. Ja yhtäkkiä Laakso todella muuttuu. Peliin saadaan vauhtia ja vaarallisia tilanteita, mutta jossain vaiheessa jopa liian vaarallisia. Mitä Laaksolle on tapahtunut? Missä kulkee jääkiekon rajat?

Veirto, Kalle: Jyrsijöiden haaste (alakoulu)

11-vuotias Vilppu pelaa nettipelejä. Urheilu on jäänyt, sillä tossufutipeli Jyrsijöitä vastaan päättyi 16-0 ja pojat jäivät joukkueesta ulos. Sen jälkeen Vilppu on keskittynyt kavereittensa kanssa pelaamiseen ja saanut kuulla tuosta tuloksesta liikaakin. Kesän lopulla myrskyää ulkona kunnolla. Äiti löytää ojasta sählymailat ja innostaa pojat pelaamaan. Samaan aikaan löytyy ilmoitus alle 12-vuotiaiden salibandyn SM-kisoista. Vilpusta hommassa on vähän liikaa sattumia, sillä kavereiden vanhemmat innostuvat kokoamaan joukkueen, hoitamaan harjoituspaikat ja Vilpun isäpuolen veli ilmaantuu paikalle valmentamaan. Hän on kuuluisa salibandyvalmentaja. Pojat ottavat haasteen vastaan ja alkavat pelata. Tossufutismuistot saavat jäädä vaikka Jyrsijät siitä muistuttavat kaiken aikaa. Ja sitten tulee aika jolloin pitää pelata Jyrsijöitä vastaan.

Mack, W.C.:Hattutemppu (alakoulu/yläkoulu)

Jonathan pelaa jääkiekkoa ja pelaakin hyvin, mutta saa kuulla kaiken aikaa pienestä koostaan. Valitettavasti joukkueeseen tulee uusi tyyppi, joka pelaa juuri samaa paikkaa Jonathanin kanssa. Ja tietysti tyyppi on kauhea korsto. Samaan aikaan kotona aletaan painostaa Jonathania, koska matikka ei suju niin hyvin kuin äidin ja isän mielestä pitäisi.

Parvela, Timo: Paten jalkapallokirja (alakoulu)

Pate ei mahdu joukkueeseen ja päättää kerätä oman joukkueen. Pelikavereiksi Pate haluaa värvätä sellaisia nimiä kuin Messi, Ronaldo ja Zlatan. Mutta ihmeessä Pate saa heihin yhteyden? Taattua patemaista säätöä alusta loppuun.

Peet, Mal: Maalivahti (yläkoulu)

El Gato on juuri voittanut jalkapallon maailmanmestaruuden. Toimittaja haluaa tehdä jutun maailman kuuluisimmasta jalkapalloilijasta. Kun El Gato alkaa kertoa tarinaansa, toimittaja tajuaa, miten köyhästä pikkukylän pojasta on voinut tulla maailman arvostetuin pelaaja.

Veirto, Kalle: Säbätalvi (yläkoulu)

Einari on mokannut pahemman kerran. Hän on ajanut tyttöystävänsä kanssa skootterilla päin aitaa ja molemmat ovat loukkaantuneet pahasti. Einarin ylioppilaskirjoitukset ovat menneet mönkään, tyttöystävä jättää hänet, kolarista on tulossa oikeusjuttu ja Einarin lupaava sählyurakin tuntuu katkenneen, kun häntä ei enää päästetä joukkueeseen. Kaikki muuttuu, kun Einarille tarjotaan ammattilaissopimusta toisen kunnan salibandyjoukkueeseen ja Einari pääsee aloittamaan puhtaalta pöydältä.

Kataja, Sampo: Pablon potku (alakoulu)

Valmentaja luulee saavansa riveihinsä espanjalaisvahvistuksen - mutta lempinimen Pablo takaa paljastuukin ihan tavallinen Pasi, joka vasta aloittelee jalkapalloharrastusta. Lukemaan opetteleville sopiva, tavutettu kirja tarjoaa naurua, elämäniloa ja tietty futiksen riemua.

Doyle, Malachy: Jalkapalloaaveet (alakoulu)

Kartanon kummitukset pelaavat aina vain vuoden 1948 mestaruusottelua, johon ratkaisua ei tunnu löytyvän. Kummitustaloon eksyvä Samppa ja ukkinsa koettavat viimein viheltää pelin päätökseen. Lukemaan opetteleville.