Huomasin, että kesäkuu meni ja heinäkuu on jo pitkällä ja vieläkin on tekemättä perinteinen 'Mitä kirjavinkkari tekee kesällä kun koulut eivät ole auki ja vinkattavaa on vähänlaisesti tai ei lainkaan'. Koska blogimme on perinteisesti haistattanut ns. pitkät pakonomaiselle perinteissä rypemiselle, on aika korjata tämä vika maailmassa ja miettiä mitä sitä tänä kesänä tulikaan tehtyä. 

Toistaiseksi lista on lyhyt ja tylsä: Kirjastopäivillä tuli käydyksi. Suomea reissattiin pitkin ja poikin ja lomailtiin. Töissä on tehty poistoja, paljon poistoja! Meripäiväparaatissa käytiin osallistumassa ja uusia lanukirjoja on luettu vaihtelevalla intensiteetillä. Koska kaiken tämän olen kirjoittanut joka kesä vuodesta 2008 lähtien, ei tästä sen enempää (Paitsi, että Kirjastopäivät ja Meripäiväparaati olivat uusia elämyksiä). 

Koulujen alkuun on enää pari viikkoa ja koulukirjeet ovat vielä vaiheessa ja tulevien Kulttuuripolun pilotointien miettimistä en ole vielä aloittanut vaikka niiden tiedotteiden pitäisi lähteä kouluille ja eskareille, niin, parin viikon päästä. Eli kesälomahorre alkaa karisemaan lastenkirjastoissa puurtavien niskasta ja vinkkarit lataavat pakkejaan uusia luokkia varten.

Sellainen on kirjavinkkarin kesä tänäkin vuonna. Loman ja kovaa vauhtia päälle tulevan syksyn aiheuttamaa panikointia.

Kaikesta huolimatta ja juuri siksi oikein hyvää ja aurinkoista kesämieltä kaikille!

 

t: markku-setä