Kesä tuo tauon vinkkauksiin, mutta eivät ne vinkkaukset ole poissa mielestä edes kesälomilla. Kirjavalintaa tehdessä tulee aina pohdittua josko tuo olisi sopiva vinkkauskirja vai nappaisinko sittenkin tuon jännärin uudeksi vinkattavaksi. Kovasti tuleekin tehtyä varauksia uutuuksista jotta voisi sitten heti tuoreeltaan tarkistaa miten hyvin ne kirjat sopivat vinkattaviksi. Ja tietysti lomalla kädessä on aika usein kirja. Joskus tosin kirjavinkkarikin lomailee ja lukee aikuisten kirjoja, mutta kyllä kourassa pilkottaa useinkin 'ammattikirjallisuutta' :-p

Ja kun sitä ammattikirjallisuutta eli nuortenkirjoja tulee luettua, niin aina sitä tulee mietittyä jo hiukan miten niitä voisi vinkata. Kertoisiko enemmän tarinasta vai panostaisiko lukunäytteisiin. Sitä ikuista irvistelyä erilaisten vinkkaustapojen välillä. Vai saisiko jostain vinkkauksesta enemmän irti draaman keinoin? Ja sarjakuvavinkkauksiakin tekisi mieli tehdä vaikka ja mistä kirjasta. Onhan uutta hyvää kotimaista sarjakuvaa ilmestynyt viime aikoina aivan valtavasti. Kiroilevan siilin ja Fingerporin varjossa majailee monta uinuvaa jättiläistä.

Kesällä laaditaan myös aikatauluja. Omien töiden ohella on mukava kiertää maailmalla vinkkaamasssa ja kalenterissa alkaakin olla myös useita vierailuvinkkauksia.  Oman kunnan pilttien ohella pitäisi kiertää valistamassa ja innostamassa myös muualla Suomessa. Tosin kun noiden vierailukeikkojen deadlinet muuttuvat tulevaisuudesta nykyhetkeen, niin se pitäisi on jo muuttunut saisi'ksi. Kalenteriin merkitty työpäivä toisella paikkakunnalla tuntuukin jo työn sijasta etuoikeudelle ja juhlalle. Matkoista ja ylimääräisestä vaivasta huolimatta kirjavinkkarin sisällä tuntuu lämmin hehku. Ovat ne matkakeikat vain vinkkarinnahkojensa arvoisia kokemuksia :-)

Markku-setä toivottaa kaikille hyvää kesää ja erityisesti kirjavinkkareille antoisia lukuhetkiä uusien kirjojen parissa. Nyt on kirjavinkkarilla loman paikka:-)