Mulligan, Andy: Roskaa (yläkoulu)

Pojat Rafael, Gardo ja Jun-Jun ovat eläneet koko ikänsä kaatopaikalla. Heidän työtään on etsiä jätteen seasta jotain myytäväksi kelpaavaa. Poikien elämä muuttuu, kun he löytävät nahkaisen laukun, jossa on paljon rahaa ja mielenkiintoisia papereita. Pian selviää, että myös poliisit ovat kiinnostuneet laukusta ja pojat joutuvat keskelle jännittävää seikkailua, jossa poliisi on yksi vihollisista.

Smith, Dan: Big game (alakoulu/yläkoulu)

13-vuotiaan Oskarin on osoitettava olevansa oikea mies menemällä metsään ja kaatamalla sieltä mahdollisimman iso elukka. Tähän ei usko kyllä kukaan, sen verran reppanasta tyypistä on kyse. Metsäreissu muuttuu todelliseksi selviämistaisteluksi, kun jänkhältä löytyy lentokoneenraato - kyydissään Jenkkien presidentti, joka ei omin jaloin Lapin metsästä ihmisten ilmoille selviä.

Lipasti, Roope: Viikinkisolmu (alakoulu)

Viikingit hyökkäävät Viljan Pekon kotikylään Linnavuorelle. Hyökkääjät jättävät jälkeensä haavoittuneen Egil-pojan. Mutta voiko vihollisen kanssa olla ystävä? Ja entäs sitten kun viikingit palaavat....?

Grey, Jacob: Varismiekka (alakoulu/yläkoulu)

Kraa on asunut varisten kanssa niin kauan kuin muistaa ja osaa puhua varisten kanssa. Kraa luulee, että hänen vanhempansa ovat hylänneet hänet, mutta kun kaupungissa alkaa tapahtua kammottavia asioita, Kraalle paljastuu vähitellen, että vanhemmat ovat lähettäneet hänet pois, jotta hän pysyisi hengissä. Kraa oppii myös, että hän ei ole ainoa, joka osaa puhua eläimille ja että kaikki tällaiset ihmiset eivät ole hyväntahtoisia. Pahin kaikista on Seittimies, joka tuntuu vainoavan juuri Kraata.

Parvela, Timo: Taro hirmuliskojen ajassa (alakoulu)

Taron ja parhaan ystävänsä karhun silmään Taron ukki näyttää ikivanhalta. Kaverukset lähtevät selvittämään, oliko ukin lapsuudessa dinosauruksia - omatekemällään aikakoneella. Kuvakirjan siivin 65 miljoonaa vuotta taaksepäin!

Scarrow, Simon: Gladiaattori - taistelu vapaudesta (yläkoulu)

Rooma, ennen ajanlaskun alkua. Marcuksen isä on murhattu, äiti myyty orjaksi ja Marcuksesta halutaan henkensä edestä taisteleva gladiaattori. Huipputaistelijan taitoja hiotaan kovassa kurissa, mutta Marcuksen mielessä välkkyy myös ajatus kostosta vanhempiensa puolesta.

DiCamillo, Kate: Taikurin norsu (alakoulu)

Peter asuu vanhan sotilaan luona, koska on menettänyt perheensä. Hänen ainoa muistonsa on se, että hänellä olisi ollut joskus sisko, mutta sotilas ei suostu kertomaan mitään Peterin perheestä. Kun kaupunkiin tulee sirkus, Peter päättää kysyä povaajalta tietoja perheestään. Hän varastaa sotilaan ruokarahan povaajaa varten ja joutuu pettymään. Povaaja antaa ainoastaan yhden vinkin Peterin siskosta, norsun. Miten norsu voi liittyä Peterin perheeseen? Kun sirkuksessa tapahtuu kummallinen onnettomuus, Peter tajuaa, että se on merkki hänelle.