Koulut ovat alkaneet, kivaa.
Mitä tekee kirjavinkkari koulujen ensimmäisillä viikolla?

Kesäloman loputtua alkoi armoton kirjanlukemiskausi. Kesällä ei onneksi ollut ilmestynyt kuin muutama herkku, mutta nyt tuntuu joka päivä putkahtavan jotain. Onneksi on keksitty lukuaika, josta minäkin saan työssäni nauttia. Toivottavasti myös useat muut vinkkarit.

Seuraava puuha onkin aikataulutus. Vinkkauspyyntöjä tulee, pitkän tähtäimen varauksia, jotka ulottuvat jouluun saakka. Jonnekin ne on pakko laittaa muistiin. Aikataulu tarkentuu päivä päivältä. Jossain vaiheessa täytyy pitää kaksinkertaista aikataulua, toisessa vinkkaukset, toisessa muistutuksena, mille ryhmälle aletaan kerätä mitäkin kirjoja, jotta ehtivät ajoissa. Sekavaa, tarvis assistentin!

Ja sitten se pahin! On minulla jo onneksi takana.
Nimittäin syksyn ensimmäinen vinkkaus. Pieleen se menee, vaikka kuinka manaisi etukäteen. Aamun ensimmäinen vinkkaus on aina hankala ja potenssiin sata, kun kyse on syksyn ensimmäisestä vinkkauksesta. Teki mieli sanoa oppilaille, että tulkaa keväällä uudelleen, niin saatte nähdä, että kyllä minäkin jotain osaan. Ainoa mikä pelasti, oli mammutti, joka oli ollut edellispäivänä Porin torilla. Mammuttikoulu-sarja meni tästä syystä käsistä.

Tällä viikolla jatketaan vinkkausta hiukan nopeampaan tahtiin. Viime viikolla yksi ryhmä, tällä viikolla kaksi. Mutta ideoita seuraavista jo on. Siitä myöhemmin.

Arja-täti