Ensimmäinen puolikas vinkkariviikoista on nyt takana ja on aika koota Kirjavinkkariyhdistyksen facebook -vinkit tänne blogiin.lauantai 13.11. Lindqvist, John Ajvide: Kuinka kuolleita käsitelläänPainostava helle kiduttaa Tukholmaa, eläimet tulevat hulluiksi, ihmisten järki horjuu. Sitten herää ensimmäinen kuollut. Kohta ruumishuoneet ovat täynnä horjuvia epäkuolleita, hautausmailta kaikuu koputus vainajien pyrkiessä ylös ja raadot palaavat koteihin rakkaidensa luokse.

 John Ajvide Lindqvistin Kuinka kuolleita käsitelläänei ole tyypillinen zombiekirja. Se korvaa fyysisen iljettävyyden ja kauhun psykologisella ahdistuksella - miten luopua uudelleen kuolleista perheenjäsenistä, voiko eläviäkään enää pelastaa?

-Reetta Saine, Pirkkalan kirjasto-sunnuntai 14.11. Majaluoma, Markus: Isä, lähdetään sieneen


Isän voi löytää lastensa kanssa niin sienimetsästä, saaresta, rakentamasta
majaa, joulupukkia odottamasta kuin hiukan erikoiselta kesämökiltäkin.

Markus Majaluoman Isä-sarjan seikkailuretkillä mopo karkaa helposti lapasesta,
mutta kellään ei ainakaan ole tylsää! Miten hoidetaan joulupukkipula ja
kuka rapisee tyhjässä kaivossa? Ota isä kainaloon ja lukekaa yhdessä!

Hyvää isänpäivää ihan kaikenlaisille ihanille isille :)!

-Reetta Saine, Pirkkalan kirjasto-


maanantai 15.11. Noronen, Paula: Supermarsu ja outo toveriEmilian koulu valitaan kansainvälisyyskouluksi, ja jokaiselle luokalle tulee uusia, kiinnostavia oppilaita. Samaan aikaan Emilia saa jälleen uuden tehtävän Supermarsulta. Ongelmana on löytää koulusta kolme ihmistä, jotka todella uskovat toiveiden voivan toteutua...


Paula Norosen Supermarsu ja outo toveri on 11-vuotiaan lukijan mielestä "Tyypillistä supermarsua :)". Absurdi huumori ja oudot seikkailut vievät Superin aina Ruotsin kuninkaanlinnasta Jari Litmasen pallonpalautusreissulle asti.

Kirjan motto: "Minä niin inhoan kiusaajia! Isän kaveri Kädetön-Esko sanoo aina, että koulukiusaaminen on ihan ysäriä ja poissa muodista."

-Reetta Saine, Pirkkalan kirjasto-tiistai 16.11. Bengtsson, Mia; AmigurumiAmigurumi on japania, ja tarkoittaa neulottua tai virkattua eläintä tai otusta. Ne ovat hyviä esimerkkejä käsityöihmisten mielenliikkeistä: söpöjä, täysin vailla käytännöllistä tarkoitusta ja tuskallisen monimutkaisia
nyperrettäviä. Siis täydellisiä!
...
Mia Bengtssonin Amigurumi on ensimmäinen kotimainen aihetta käsittelevä kirja. Ohjeet ovat selkeitä eivätkä vaadi juurikaan ennakkotaitoja - sorminäppäryyttä sitten sitäkin enemmän. Ne on lajiteltu vaativuustason mukaan.

Valitse porkkana, pupu tai keskiaikainen munkki. Joululahjojen aika on nyt!

-Reetta Saine, Pirkkalan kirjasto-keskiviikko 17.11. Pfister, Marcus: Pieni KuukorppiPieni kuukorppi
Sateenkaarikala –kirjoista tuttu Marcus Pfister tuo uudessa kirjassaan lukijan ulottuville ripauksen taikaa pienen kuukorpin kasvusta korppilaumansa jäseneksi. Vanha korppi kertoo tarinaa pienestä korpista, joka syntyessään oli pikkuinen rääpäle. Isommat korpit syrjivät pikkuista, eivätkä hyväksyneet sit...ä leikkeihinsä. Pieni korppi oli kuitenkin sinnikäs, eikä halunnut luovuttaa..

Kirjassa on hellyyttävä kuvitus, joka toimii myös satutunneilla.

Jaana Kakkonen, Nokian kaupunginkirjastotorstai 18.11. Lindgren, Astrid  Wikland, Ilon: Metsässä ei ole ryöväreitäAstrid Lindgrenin aikaisemmin mm. Pekka Peukaloinen –kirjassa oleva tarina on ilmestynyt uudelleen Ilon Wiklandin kuvittamana. Ja ihan oikeutetusti. Hurja ryöväri Fiolito neljänkymmenen ryövärikaverinsa kanssa tulevat ryöstämään nukkekodin Mimmin kallisarvoista helminauhaa. Pelottavat ryövärit... saavat kuitenkin pitkän nenän kekseliään Mimmin johdolla.


Pekan äidin vanha nukkekoti herää henkiin tässä ihastuttavassa ja hurjan jännittävässä tarinassa.

Jaana Kakkonen, Nokian kaupunginkirjastoperjantai 19.11. Huovi, Hannele: Urpon ja Turpon joulu


Voiko jouluvalmisteluista selvitä niin, ettei menetä hermojaan? Näin hyvissä ajoin ennen joulua kannattaa kaivaa esiin Hannele Huovin mainio joulukirja Urpon ja Turpon joulu.
Mihin hermo voi mennä? Hermo voi mennä imuriin, tai sen voi vaikka lakaista roskiin. Koululaisilta on hyvä kysyä vinkkaustunn...illa, mihin hermo oikeasti voi mennä. Yleisempiä vastauksia on, että hermo voi mennä pikkuveljeen tai isosiskoon :)
Urpon ja Turpon filosofiset pohdiskelut nostattavat hymyn huulille ihan pakosti. Tästä se joulu alkaa.


Jaana Kakkonen, Nokian kaupunginkirjastolauantai 20.11.
Aarnio, Reeta: Virvatulen vartija


Kesä on pilalla. Liina on yksinäinen ja vihainen. Siri oli hänen paras ystävänsä, niin hän kuvitteli. Mutta sitten Eetu saa kesävieraakseen Jani-serkun joka on kovis ja leikkii sytkärillään koko ajan. Ja Siri ihastuu tuohon ääliöön. Virvaliekin näkeminenkään ei Liinaa innosta kun ei ole... kenelle kertoa. Ja kauhukseen Liina tajuaa, että Siri paljastaa Janille heidän taikajuttujaan!

Kirja on kolmas itsenäinen jatko-osa fantasiasarjaan, jossa kuljeskellaan suomalaisessa mytologiassa.

Arja Palonen, Porin kaupunginkirjastosunnuntai 21.11. Gretz, Susanna: Pähkinäkartta (Sininen banaani)


Oletko koskaan miettinyt, miten oravat selviävät talvesta, kun lumi peittää maan. Oravathan jemmaavat ruokaa syksyllä talven varalle. Tekevät siis varastoja. Mutta kuinka he muistavat, missä kätköt ovat, kun maisema onkin lumivalkoinen? Oravilla kun ei ole navigaattoria, m...ihin merkitä, missä kätköt sijaitsevat. Kaikki oravat eivät ole kovin hyvämuistisia, miten he silloin selviävät läpi kylmän ja lumisen talven?

Arja Palonen, Porin kaupunginkirjasto

edit: markku-setä lisäsi pari pudonnutta kirjailijanimeä ja yhtenäisti muotoiluja toisen Vinkkariviikot -postauksen kanssa.