Syksy on yksi kiertuetyöläisen kiireisimmistä ajoista. Harmi vain, se on usein myös kiireisin aika myös omassa kotikirjastossa, joten tänäkin syksynä olen joutunut sanomaan jo useammallekin kysyjälle, että kiitos kutsusta, mutta en pääse teille kolmen viikon päästä enkä taida päästä edes kolmen kuukauden päästä. Kalenterissa on taas nimittäin varauksia maaliskuulle saakka ja ihan oman jaksamiseni takia en ota vastaan enempää ulkopuolisia keikkoja ellei kyseessä ole niitä kuuluisia tarjouksia joista ei voi kieltäytyä. Nytkin olin viime viikolla Uuraisissa ja eilen Söderkullassa. Viikon tauko ja vuorossa on Pöytyä ja sitä seuraavalla viikolla Kokkola.  Viikolla 49 voisi olla näemmä mahdollisuus käydä vielä jossain, mutta se on lomaviikkoni joten houkutuksen täytyy olla kova, jotta viitsin lähteä lomaltani töihin :D Kannattaa muuten muistaa, että keikkavinkkareilla on yleensä aivan sama ongelma kuin allekirjoittaneella eli jos kaipaatte vierastyöläistä vinkkaamaan kannattaa olla liikkeellä mieluummin ajoissa kuin viime hetkellä. Tuollainen puoli vuotta on esimerkiksi mukava ennakko joka kannattaa ottaa.

Keikkalaisena oleminen on toisaalta rankkaan kun keikkapäivät voivat venyä kuusitoista tuntisiksi, mutta ne ovat toisaalta antoisimmasta päästä työtä. Pääsee näkemään uusia kirjastoja, uusia kirjastolaisia ja saa uusia ideoita ja virikkeitä omaan työhön. Aina mukaan tarttuu jotain. Tietoa ja ystäviä ei varmaan voi olla koskaan liikaa.

Ja koska listoja aina kaivataan, niin laitan mukaan (muistinvaraisen) koonnin kahdesta viimeisimmästä sarjisvinkkauksestani. Uutuuksia on valmisteilla, mutta tämän syksyn uutuudet loistavat ainakin toistaiseksi lähinnä poissaolollaan. Yritän parantaa tapani heti kun joku lahjoittaa elämääni ylimääräisen kuukauden ;-)

Robert Crumb:Blues
Pertti Jarla: Fingerpori 
Keiji Nakazawa: Hiroshiman poika
Toni Tirri: Leppiz , Ruohonjuuritason Casanova
Petteri Tikkanen: Eero, Mopo, Kanerva ja yks juttu
Kallio&Pirinen: Ornette Birks Makkonen ja liian paha groove
Mauri Kunnas: Nyrok city 2 ja The best & the wörst of Nyrok City
Carey&Fabre: Neverwhere
Marjanne Satrapi: Persepolis I
Guarnido&Diaz Canales: Valkoinen valtakunta +muut Blacksad -albumit
Ralf König: Vapautunut mies + Pretty baby
Manu Larcenet: Pieniä voittoja 1-4 
Kati Närhi :Saniaislehdon salaisuudet
Anni Nykänen: Mummo
Jarkko Vehniäinen: Kamala luonto
Michel Rabagliati: Paul has a summer job
Guy Delisle: Pjongjang
Pauli Kallio& Kyky Ahonen: Maalaispunkin päiväkirja

Näihin kuviin, näihin tunnelmiin päättää pikaraporttinsa markku-setä