Eilen ajoimme pikavauhtia kohti kotia. Oulusta suorin tie kotiin vei Turun kirjamessujen kautta, jossa Antitäti puhui seurueemme sisään ilmaiseksi ja selvisi parkkimaksuistakin silkalla supliikilla. Messuihin ei valitettavasti ollut aikaa tutustua kunnolla, mutta ehdimme sentään äänestää Fingerporin kunnallisvaaleissa.

Reissun lopuksi on aika jakaa kiitoksia ja anteeksipyyntöjä. Kiitos työkavereillemme, jotka kestivät meitä ennen reissua ja anteeksi,jos olimme ajoittain omissa maailmoissamme. Kiitos kaikille, jotka osallistuivat kirjavinkkari kiertueellemme. Niille, jotka raatoivat laskemattomia työtunteja tehden valmisteluja meidän tuloamme varten, kirjastolaisille, opettajille, majoittajille, kaikille tasapuolisesti. Kiitos myös kaikille, jotka jaksoitte kuunnella esityksiämme. Koululaisille, opettajille, sijaisille, kirjastolaisille ja satunnaisille sivustakatsojille. Anteeksi ettemme voineet olla täydellisiä joka esityksesssä niin kuin te olitte yleisönämme ja huoltajinamme. Anteeksi, että meillä oli aina kiire muualle ja emme ehtineet nauttia ylitsevuotavasta vieraanvaraisuudestanne. Anteeksi, että hihittelimme ajoittain hysteerisesti ja anteeksi että tunkeuduimme kirjaastoihinne ja koteihinne. Kiitos, että otitte meidät vastaan avosylin. Anteeksi, ettemme voineet käydä kaikkialla ja anteeksi ettemme tiedä koska pääsemme vinkkaamaan sinne missä emme ole koskaan aiemmin käyneet. Kiitos teille jotka ovat lukeneet ja kommentoineet blogejamme kuluneen viikon aikana. Kunpa työnteko olisi aina näin mukavaa.

Ja lopuksi special kiitoksia in order of appearance kuten elokuvien lopussa tavataan sanoa.

Jouni ja 3 pientä tyttöä
Kartturi. Sekä suunnistustaitoisille, että sokeille
Pasi, Aki ja Topi
Merenkurkun koulun opettajat ja oppilaat
Terhi, Jonna ja muu Vaasan kaupunginkirjaston väki
DonDon
Anu ja perhe
Variskan koulun opettajat ja oppilaat
Hetki riemastuttavaa vapautta jossain Raahen seudulla
Pauliina
Temmeksen koulun opettajat ja oppilaat
Arja
Kirkkomännikön koulun opettajat ja oppilaat, erityisesti 5. luokkalaiset ;)
Herukan koulun oppilaat ja opettajat
Muhoksen kirjaston henkilökunta
Kaarina ja perhe
Mervi
Terva-Toppilan koulun henkilökunta
Oulun kaupunginkirjaston henkilökunta
Mummu
Bysiksen porukka
Satu ja Teemu
Kirsti
Reetan appivanhemmat

Kaikilta listalta unohtuneilta pyydämme anteeksi. Tekin olitte tärkeitä.

Lisäksi reissun onnistumisesta menee erityiskiitokset Vili Voipiolle, Fingerporille, kalmohäille, zombeille, luurangoille, Kehälle, Keijille, artille ja yleensä kaikille niille jotka ovat tehneet vinkkaamisen arvoisia tarinoita. Ilman teitä meillä ei olisi töitä.

Vinkkarikiertue vaikenee ja yrittää orientoitua arkeen.