Kirjavinkkaus keskittyy koululaisiin ja siten vinkkarilla on koko pitkä kesä aikaa tehdä jotain muuta kuin vinkata. Toisin kuin esimerkiksi opettajilla, kirjavinkkareilla ei ole kahden ja puolen kuukauden lomaa, vaan aika hujahtaa enimmäkseen tavallisissa kirjaston töissä. On uusia kirjoja hankittavana ja vanhoja poistettavana. Yhdessä kirjastossa on poistomyynti ja toisessa uudistetaan lukudiplomeita. Uusia kirjoja pitäisi lukea ja tuoreita vinkkauksia saada valmisteltua, mutta kun omatkin lomat pitäisi pitää. Tai ne pitävät joilla lomia on. Itse vaihdoin työpaikkaa talvella ja vuosilomaa on niin niukasti, että kesällä ei oikeastaan lomaa ole.Viikon yritän pitää, koska vaikka työ olisi kuinka kivaa, niin irtiottoja siitä tarvitsee jokainen. 

Kesällä oli alunperin toiveissa julkaista uusien vinkkarihallituslaisten esittelyjä, mutta helteet(?) ovat ilmeisesti tylsistyttäneet kolleegojen kirjoitushalut, joten näitä juttuja saamme odottaa kyllä vielä pitkälle syksyyn.

Koska vinkkarit eivät ole vinkanneet ei ole vinkkauskertomuksia eikä listoja jaettavaksi, mutta pian se sesonki taas alkaa ja blogimme aktivoituu kesätauon jälkeen. Mutta sitä odotellessa vietämme sen mukavan ja rentouttavan loman eli oikein mukavaa kesää kaikille!

 

markku-setä