Aamun ensimmäinen vinkkaus alkoi keskisuurella katastrofilla. Sarjakuvavinkkauskollega oli unohtanut varmistaa, että kaikki vaadittava tekniikka on paikalla. Onneksi luokassa oli dokumenttikamera, jolla sai heijastettua kansikuvan seinälle. Asia joka olisi aiheuttanut reissun ensimmäiesnä päivänä täydellisen katastrofin kuitattiin rennolla asenteella ja pistämällä hiukan lisää kierroksia vinkkausmyllyyn. Nilkuttava tekniikka kuitattiin rennolla keskinäisellä huulenheitolla. Jotenkin hommasta jäi vahva onnistumisen tunne, kun kysyimme opettajalta koska välitunti alkaa ja hän kertoi välitunnin alkaneen jo kohta kymmenen minuuttia sitten luokasta alkoi kuulua huutoja "Kyllä me vielä yksi ehditään!" Kaiketi sarjisvinkit toimivat viikon veivaamisen jälkeen yhtä lailla ilman kuvaa kuin kuvan kanssa.

Sama tekniikan nilkuttaminen toistui illalla nuorisotalolla. Aivan sama. Viimeinen keikka, viimeiset minuutit työtä. Vedetään vain rennolla ristiotteella homma kotiin. Reissun aikana hioutunut yhteistyö toimi myös maahanmuuttajien suosimassa nuorisotilassa. Reetasta en jaksa blogata. Pitäisi, mutta ei viikon jälkeen enää irtoa tämän enempää tekstiä. Anteeksi Reetta ja uskollinen lukijani.

Ai se Oulun koulutus. Se meni (toivoakseni) ihan hyvin. Ainakin tuttu yleisö uskalsi viritellä keskutelua ja saimme myös yleisön mukavasti mukaan koulutuksen jälkeiseen jutteluun. Kiitos Oulu. Oli ihanaa palata takaisin edes hetkeksi. Iltabileet jäivät osaltamme lyhyiksi, mutta tunteikkaiksi. Samaan aikaan Maikkulan lähikirjaston väki juhli kirjastonsa uudelleen avaamista joten meitä oli puoli baarillista kirjastotätejä pitämässä mekkalaa yllä. Kun nutturapäitä ei ollut omasta takaa järjestelimme nutturantekokilpailut. Pahus, minullehan on käymässä samalla tavalla kuin Matille koulutuksessa. "Skippaan tämän" Ja sitten viisi minuuttia lätinää skipattavaksi tarkoitetuksi aiheesta.

Nyt vinkkarikiertueemme vaikenee tältä erää. Lupaan ensi viikon aikana kirjoitella koosteen tapahtumista, lisään kuvia, kirjalistoja ja kaikkea muuta mitä reissussa tapahtui. Hyvää yötä rakkaat lukijat. :)