Onnistuin jotenkin täyttämään kalenterini viikonloppuja myöten. Jopa niin paljon, että kalenteriini ilmiintyi kaksi peräkkäistä seitsemän päiväistä työviikkoa. Ja kaiken tämän kiireen keskellä oli vielä kaksi sarjakuvavinkkausta.

 

Tai ensimmäisen viikon aloittanut Porvoon vinkkaus oli oikeastaan koulutus. Sakean maaliskuisen lumimyrskyn läpi taivaltaessamme meille tuli jossain Myrskylän (sic!) seuduilla tunne, että olemme eksyneet Boris Hurtan kirjaan. Tiet pienenivät ja lumimyräkkä sakeni, eikä lumen tuloa voinut estää. Hurtan kirjoissa olisimme päätyneet johonkin syrjäiseen maataloon raadeltaviksi, mutta vinkkariduomme onneksi bussinkuljettaja tiesi mitä teki ja toimitti meidät Porvooseen täysin aikataulussa. Ihan Porvoota silmälläpitäen olin lisännyt sen verran paikallisväriä palettiini, että Kaisa Leka ihastuttava Audarya-lila oli mahdutettu mukaan. Muuten päivä kului kirjastolaisia kouluttaessa Runebergintortun voimalla.

Seuraavana maanantaina oli vuorossa Hattula. Tämä oli aiheuttaa vinkkariduomme Hervantalaisjäsenelle ahdistusta, sillä hän ei löytänyt ainuttakaan linja-auto tai junayhteyttä Hattulaan kyseisenä päivänä. Mistäpä sitä kainuulainen huutolaispoika tietäisi, että Hattula on Parolan salanimi. Tai siis kunta on kyllä ihan Hattula, mutta sellaista paikkakuntaa, kylää tai kaupunkia kuin Hattula ei ole olemassa, vaan matkustavaisten pitää osata hakea Parolaan menevä kulkuväline. Tällekin reissulle sai lähteä melkoisen aikaisin, sillä kun opettajat perinteisesti haluavat meidät mielellään paikalle heti aamusta unohtaen onnellisesti, että tämä tarkoittaa toispaikkakuntalaisille vinkkareille herätystä kauan ennen kukonlaulua. Muutoin itse vinkkaus Parolassa meni kerrassaan erinomaisesti. Nuoret olivat kerrassaan lutuisia mussukoita niinkuin noilla yläasteikäisillä on tapana olla. Kaikesta uhoamisestaan huolimatta he ovat aika herranterttuja. Samalla mainostimme kirjastonjohtajan junailemaa sarjakuvatyöpajaa. Välillä ehkä hieman turhankin reippaasti. Ainakin mainonnan eettisellä neuvostolla olisi ollut sananen sanottavanaan meidän product placementistämme ;-P

Kiitoksia Porvoo ja Hattula. Tulemme mielellämme vaikka toistekin. Meillä oli kivaa ja toivottavasti päivä jäi teillekin plussan puolelle:)

markku-setä