1262075147_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Koko Suomi vinkkaa – kirjavinkkausmaraton 7. – 27.11.2009Oulun kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto osallistui valtakunnalliseen kirjavinkkausmaratoniin vinkkaamalla kirjoja lapsille, nuorille ja aikuisille kirjaston Facebook-sivulla. Oulun kaupunginkirjastolla on tällä hetkellä 875 fania Facebookissa. Halusimme kokeilla uutta tapaa esitellä kirjoja, tapaa, joka tavoittaisi helposti ja näppärästi satoja ihmisiä.

Kirjavinkkejä annettiin arkipäivinä 9. – 27.11. Vinkit olivat noin 60 sanan mittaisia, niitä kirjoittivat kirjaston työntekijät eri yksiköistä. Vinkin yhteyteen laitettiin kirjan kansikuva.

Vinkkasimme seuraavia kirjoja:

John Ajvide Lindqvist: Ihmissatama
Antti Halme: Metalliveljet
Päivi Alasalmi: Turhamainen aasi
Helena Waris: Uniin piirretty polku
Mimmu Tihinen: Virkkusen viisitoista valetta

Kristin Cashore: Syntymälahja
Miika Nousiainen: Maaninkavaara
Tuula Korolainen: Mikä onni, 6B
Ari Folman: Waltz with Bashir : a Lebanon war story
Dorothy Hearst: Suden lupaus

Kirsi Kunnas: Kani Koipeliinin kuperkeikat
Jonathan Tropper: Kuinka lähestyä leskimiestä
Craig Thompson: Blankets : an illustrated novel
Ritta Jacobsson: Afrodite ja kuolema
Kaarina Helakisa: Rubiinisydän

Vinkit keräsivät yhteensä 45 tykkäystä ja 15 kommenttia. Lisäksi maratonista Facebookissa edellisellä viikolla tiedotettu viesti keräsi 22 tykkäystä ja 2 kommenttia. Yhdessä viestissä (24.11.) kommentoitiin tapahtumaa enemmän:
”--- Kirjavinkkaukset ovat kyllä loistava tapa löytää uutta luettavaa! Kirjoja kun ilmestyy niin paljon ettei perässä pysy, ja helposti jumahtaa (ainakin minä jumahdan) siihen yhteen (tai kahteen) tuttuun genreen ja niiden edustajiin. Vinkkausten avulla saa vähän laajennettua luku-repertuaaria, ja löytää uusia suosikkeja! ---
Toivottavasti tästä teidän FB-vinkkausmaratonista tulee pysyvä tapa jatkossakin, vaikkapa pari-kolme kertaa vuodessa toteutettuna! :)"

Maraton-kokemus osoitti, että kirjastojen Facebook-sivut ovat loistava areena vinkkaukseen. Vinkit saavuttavat laajan yleisön ja ne tupsahtavat Facebookin käyttäjille itsestään, niitä ei tarvitse erikseen lähteä etsimään esim. kirjaston internetsivuilta. Vinkkaamista Facebook-sivuilla kannattaa jatkaa myös tulevaisuudessa, säännöllisesti tietyin väliajoin tai muutaman kerran vuodessa.

Lisätietoja:
Mervi Vaara, palvelupäällikkö
Oulun kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto, lasten ja nuorten kirjastopalvelut
mervi.vaara(at)ouka.fi
p. 044 703 7340

 

Kiitokset Oulun kaupunginkirjastolle osallistumisesta vinkkausmaratonille :)