Porissa tehtiin jälleen videojoulukalenteri

Porin lastenkulttuurikeskus - Satakunnan lastenkulttuuriverkosto emännöi LaitosPro-ryhmää, johon kuuluu kaupungin eri laitosten lasten ja nuorten kanssa toimivia ihmisiä. Kirjastosta mukana on Arja-täti.
Viime vuonna keksimme pienellä kiireellä hulvattoman idean tehdä videojoulukalenteri. Siitä tuli niin suosittu, että perinnettä päätettiin jatkaa. Yhteistyö eri toimijoiden välillä oli niin antoisaa.

9pieni_470.png_0.jpg

Tänä vuonna kaikki on toisin
myös kalenterin teossa. Keväällä järjestettiin viidesluokkalaisille kirjoituskilpailu ja niistä käsikirjoitustiimi valitsi voittajan, jota alettiin muokata videokäsikirjoitukseksi. Toejoen koulun silloisen vitosluokan tytöt voittivat ja innokkaat tytöt lupautuivat myös näyttelemään ja esittävätkin päähenkilön ystäviä.

Arja-täti nähdään viimevuodesta tutussa roolissa ja kirjasto on isossa osassa myös tänä vuonna. Porin Sampolan lähikirjaston johtaja Siina Vieri (sarjakuvavinkkari muuten) valittiin yhteen isoon osaan myös.

Mistä siis on kysymys? Se selviää joka aamu osoitteessa netissä eli katso tästä.

Joulukalenterin teko on iso yhteistyöhanke, mutta ehdottomasti yksi vuoden hauskin työmuoto niin Arjalle kuin Siinallekin. Arjan täytyy myöntää, että hän kiinnitti Siinan yhteen pääosista heti, kun Siina oli Poriin töihin valittu. Ja valinta ei todellakaan ollut huono. Katsokaa vaikka itse.

Arja-täti