Eilen lastasimme Opelin täyteen vinkkaustavaraa, vaihtovaatteita ja sopivaa vinkkarimielialaa. Matka pohjanmaalle tuttavapariskunnan luo sujui muuten suunnitelmien mukaan, mutta kunnon kirjastotäteinä kukaan meistä ei ollut ottanut karttaa mukaan ja ainoana oppaana oli sotkuinen tuloste, jonka kanssa varakartturi sekoili useampaan otteeseen. Onneksi paikka ei ollut entuudestaan täysin tuntematon. Yöpaikassa tarjoilu oli ekstarapriimaa. Aamukahvia ja -palaa sai pöytään jo vartin yli viisi aamulla:)

Kuudelta auton keula kohti Vaasa ja kiertueen ensimmäistä vinkkausta. Matkan toinen traumaattinen hetki (ensimmäinen oli autossa soiva matkamusiikki) sattui tälle osuudelle, kun ryhmämme alkoi taittamaan peistä John Polidorin syntymäajasta ja kirjallisesti aktiivisista vuosista.

Merenkurkun yläasteella Reetta veti kauhujuttuja ja me Matin kanssa keskityimme vetämään sarjakuvavinkkauksia 7. ja 8. luokkalaisille, jotka olivat ihan mussuikoita. Oppilaat eivät valittaneet vaikka esitykset menivät välitunnin päälle, olivat kohteliaita, reippaita ja avuliaita. Kaikin puolin erinomainen yleisö jota myös kiitämme lämpimästi. Ainoa ongelmallinen tilanne sattui ensimmäisen vinkkauksen alussa, kun koulun kone ei huolinut  meidän muistitikkujamme jouduimme aloittamaan show'n Matin aloittaessa vinkkauksen minun nostaessa esiin oman läppärini ja vaihtaessani sen  talon koneen tilalle. Onneksi oma kone toimi ja sen  käynnistys sujui nopeasti. Tämän jälkeen  kolme tuntia vinkkausta vierähtikin kuin siivillä:)

Juuri nyt on väliaika ja Vaasan Draamasalissa alkavaan koulutukseen on puolisen tuntia. Tekniikkaa testataan parhaillaan, jotta Merenkurkun yläasteen insidentti ei toistu.

Markku-setä liukuu kahville ennen showta ja jatkaa blogaamista myöhemmin.