Remes, Ilkka: Riskiraja (alakoulu/yläkoulu)

Aaro joutuu äkillisen rahapulan takia turvautumaan pikavippifirmaan. Ongelmia ei pitäisi olla, koska Aaro tietää saavansa rahat takaisinmaksuun ajoissa. Mutta älä koskaan luota kaveriin! Maksamattoman vipin takia Aaro ja Niko joutuvat mukaan hämäräperäiseen bisnekseen, joka vie heidät hengenvaaraan!

Coben, Harlan: Pakopaikka (yläkoulu)

Mickey Bolitarin elämässä on tapahtunut pienessä ajassa paljon. Isä menehtyi auto-onnettomuudessa ja äiti joutui huumevieroitukseen. Mickey joutuu muuttamaan setänsä luokse ja aloittamaan uudessa koulussa. Koulussa hän tutustuu vain ääliötyyppeihin mutta tilanteen pelastaa Ashley, tyttö, joka on myös uusi koulussa. Mutta kun Ashley ei enää eräänä päivänä tule kouluun, Mickey haluaa selvittää, mitä tytölle on tapahtunut. Mickey saa selville, että tyttö on valehdellut itsestään kaiken. Kuka Ashley on ja mitä hänelle on tapahtunut?

Impey, Rose: Piraatte-Pete ja pullopostin arvoitus (alakoulu)

Pete on rannalla mummonsa kanssa ja harmittelee, että on liian nuori lähtemään yksin merille ja mummo siihen liian vanha. Yhtäkkiä hän löytää pullon, jossa on viesti isältä ja äidiltä. He tarvitsevat apua!

Jansson, Anna: Emil Wern - tutkii (alakoulu)

Emilin ympärillä tapahtuu kummia. Emilillä on pieni etsivätoimisto, jolla ei ensin ole mitään tekemistä. Mutta sitten vanhainkodista on varatettu rahaa, samoin Emilin luokkakaverilta ja lopulta luokkaretkeä varten kerätyt rahat katoavat.
Onneksi Emil tietää, miten rikoksia ratkotaan ja aloittaa tutkimukset.

Hulkko, Johanna: Geoetsivät-sarja (alakoulu)

Raparperi harrastaa isiensa kanssa geokätköilyä. Emmi on Raparperin paras ystävä ja usein mukana kätköilemässä. Tytöillä on yhteinen nicki geoetsivät. Eräällä reissulla Emmin pikkusiskon Salli kännykkä katoaa eikä sitä löydy vaikka etsitään yhdessä. Tytöt päättävät pyöräillä paikalle uudelleen ja etsiä puhelimen. Mutta matka on pitkä ja kaikki menee pieleen.

McCall Smith, Alexander: Akimbo ja käärmeet (alakoulu)

Akimbo asuu riistanhoitoalueella Afrikassa ja saa auttaa isäänsä. Peter-setä on Akimbon setä, jolla on käärmetarha. Akimbolle on luvattu, että hän saa auttaa Peter-setää, kun on tarpeeksi vanha. Nyt Akimbo pääsee neljäksi viikoksi käärmetarhalle töihin. Akimbo saa ruokkia kilttejä käärmeitä ja olla apurina, kun myrkkykäärmeiden myrkkyä lypsetään. Myrkystä valmistetaan seerumia, mikä auttaa käärmeenpuremaan. Myrkkyä tulee vain muutama pisara kerrallaan, mutta jo sellainen määrä voi tappaa aikuisen miehen.Käärmetarhassa on myös tyhjä koppi. Koppi on kaikkein vaarallisintä käärmettä vihreää mambaa varten. Vihreää mambaa ei kuitenkaan olla saatu vielä kiinni. Eräänä päivänä Peter-setä saa
puhelun, jossa kerrotaan, että paimenessa olleet pojat ovat nähneet vihreän mamban. Akimbo saa lähteä mukaan saalistamaan kaikkein vaarallisinta käärmettä.

Veirto, Kalle: Etsivätoimisto Henkka & Kivimutka ja kätketty lipas (alakoulu)

Henkka ja Kivimutka päättävät järjestää seitsenottelun. Osallistumismaksu on 10 euroa, ja voittaja saa palkinnoksi maksuista kertyneen potin (100 euroa). Rahat kätetään visusti lippaaseen ja lipas varmaan talteen. Lajeina seitsenottelussa on mm. miinanraivaus, jossa kilpailijan silmät sidotaan ja hänet päästetään pieneen koiranulkoiluttajien suosimaan puistikkoon. Voittaja on se, joka on onnistunut tallomaan eniten koirankakkoja. Kun kaikissa lajeissa on kisattu, pojat huomaavat, että rahalipas on kadonnut, mikä tietää töitä etsivätoimistolle.

Coben, Harlan: Sillä tiellään (aikuiset)

Will Kleinin äiti kuolee taisteltuaan syöpää vastaan. Ennen kuolemaansa äiti kertoo, että uskoo Willin veljen Kenin olevan elossa. Puhetta pidetään sairaan äidin toiveena mutta kuoleman jälkeen Will löytää veljestään kuvan joka todistaa että veli on elossa. Ken on kadonnut yli kymmenen vuotta sitten. Will ei ole koskaan uskonut, että Ken olisi murhaaja.Mutta niin uskovat muut. Ken on lähtenyt karkuun kun häntä epäiltiin naaprurin tytön kuolemasta. Tyttö oli Willin entinen tyttöystävä. Ensimmäinen tyttöystävä.

Colfer, Eoin: W.A.R.P. (yläkoulu/aikuiset)

Chevron Savano on orpo ja päässyt FBI:n nuoriso-ohjelmaan. Hän kuitenkin munaa tilaisuutensa ja koko ohjelma lakkautetaan kaikessa hiljaisuudessa. Chevson siirretään Lontooseen ja hän saa viimeisen mahdollisuuden näyttää, että hänestä voi tulla agentti. Hän vahtii kellarissa metallikapselia ja on kuolla tylsyyteen.

Gagnon, Michelle: Kukaan ei kaipaa sinua (yläkoulu)

Noa herää lasikaapissa kädessään tippa ja päällään vai leikkausvaatteet. Hän ei tiedä, mitä hänelle on tehty, mutta paikka ei vaikuta normaalilta sairaalalta eikä nuorisovankilalta, jossa Noa on ollut useampaan otteeseen. Hän päättää karata hinnalla millä hyvänsä. Vaikkei hän tiedä muuta kuin että hänen rintakehässään on arpi ja hän voi vähän huonosti.

Peter on illalla yksin kotona ja päättää vähän tutkia, mitä isän papereista löytyy. Sieltä löytyy outoja merkintöjä ja Peter päättää hakkeroitua isän koneelle, koska häneltä ei mikään pysy piilossa. Mutta yhtäkkiä Peterin kotona on outoja miehiä, jotka vievät Peterin koneen, särkevät paikkoja ja Peter ei ymmärrä, miksi he puhuvat niin kuin tuntisivat hänen vanhempansa. Peter soittaa isälle ja tajuaa että on törmännyt johonkin sellaiseen, mistä ei saa puhua.