Muistanette varmaan kun kirjoitin tänne Tiilikankaan koulun vappukarnevaaleista. Siellähän Antitäti vinkkasi 3.- 4-luokkalaisille lapsille kauhua. Ja hyvin vinkkasikin. Vieläkin paikalliset lapset pälyilevät olkansa yli iltaisin, kun terävät varjot hiipivät esiin auringonpaisteelta päivän piiloteltuaan.

Vinkkausten kannalta ensimmäinen onnekas sattuma oli, että kolmasluokkalaisilla alkoi kauhu- ja jännityskirjallisuuden jakso juuri vapun jälkeen. Toinen onnekas sattuma oli keväällä hankkimani lastenkirja.

 1735915.jpg

Daniel Kirkin mainio Library Mouse, josta sain ajatuksen tehdä lapsille saman, jonka kirjaston Sam -hiiri teki kirjassa: Laittaa lapset tekemään kirjan! Kolmas onnekas yhteensattuma oli, että kolmannen luokan opettajista löytyi innostusta ja uskoa ideaan.

Nyt Hollolan lastenosastolla on laaja näyttely uudesta kirjasta ja kirjastolla on yksi kappale kirjaa kotiseutukokoelmassamme ja kaksi lainattavaa versota. Jos olisivat paikalla, niin olisivat samassa hyllyssä uusimman Harry Potterin kanssa rinnakkain. Kun nyt syksyllä vinkkaan Kauhukarnevaalit -kirjaa muille kunnan nelosluokille, niin ympyrä on kiertänyt täyden kierroksen. Jos kirjavinkkari ei muuten keksi mitä uutuuksia hän vinkkaa, niin hän kokoaa itse sellaisen. Onpahan sitten jotain (ainakin vinkkaajan) veret seisauttavaa vinkattavaa ensi talveksi ;-)

Vaikka oma osuuteni rajoittuikin vain motivointiin ja lopussa kirjan skannaamiseen, tulostamiseen ja sitomiseen, niin silti tuntuu mukavalta kun asiakkaat joka päivä (ihan oikeasti!) kyselevät kirjaa. Jotenkin tuntuu kuin olisi todella ollut mukana luomassa jotain merkityksellistä:-)

1735892.jpg

Nyt kun kaikki työ on tehty ja kirja on siellä minne se kuuluukin eli asiakkailla lainassa, niin mieli polttelee jo seuraavan lapsen isäksi. Syksylle suunnitellusta sarjakuvatyöpajasta pitää saada eh - dot - to - mas - ti tehtyä ja julkaistua kirja!