Kollegat kyselevät usein neuvoa, kun vinkkauksen kuulijana on erityisryhmä.
Vinkkasin kuluneella viikolla seiskaluokalle, jonka lukutaso oli heikko. Lisään tähän listani ja vähän avaan, mikä toimi ja miksi.

Kitti, Marko: Oliivityttö
Seiskojen tytöissä oli havaittavissa jo rakkauden nälkää, joten otin mukaan, vaikka fontti onkin pientä. Mutta kirja on sopivan ohut ja kuten arvasin lainaan lähti.
 
Korolainen, Tuula: Taivas punastuu (runoja)
Selkorunokirja, sopiva nuorille. Ei mennyt lainaan, mutta halusin nostaa esille jo senkin tähden, että runot ovat joskus niin paikallaan. Vaikka silloin, jos ei jaksa pidempää lukea.
 
Larry, H.I: Myrkkysaari (Zac Power)
Kehuttu ja parjattu sarja. Tälle porukalle juuri sopiva. Kuvia, jännitystä, iso fontti. Lähti lainaan.
 
Layton, Neal: Mammuttikoulu-sarja
Otin mukaan tämänkin, ei lähtenyt lainaan. Yritin vetää huumoripuolella, koska helppishän tämä on.
 
Levola, Kari (Jaana): Tahdon (selkoversio)
Tämä toimii. Siis muuten, mutta KANSI. Miksi selkokirjoissa pitää olla aina niin *ruma sana* kamala kansi. Tässäkin. Rakkausnälkään lähti.
 
Marttinen, Tittamari: Välituntirakkautta
Ja lähti tämäkin. Aivan täyden kympin kirja tämän luokan tytöille.
 
Mäki, Harri Istvan: Rikkaat ritarit
Erilainen selkokirja ja päähenkilöiden toilailu nauratti porukkaa ihan kympillä.
 
Russell, Rachel Renee: Nolo elämäni: 1: olisinpa suosittu
Tätä alettiin lukea heti. Otin rinnalle myös listasta puuttuvan Neropatin päiväkirjan, kun sitä hyllyssä onneksi oli. Taattu suosio.

Salmson, Jo: Lohikäärmeenratsastaja-sarja
Tämän sarjan varaan laskin paljon ja lainaan tämä meni. Kirja on todella tutustumisen arvoinen. Jännitys, kuvitus, fontti. Siis niin hyvin toimii. Ja menee erityisluokan lisäksi kyllä ihan laidasta seinään porukalle. Mangamaiset kuvat lisää innostusta. Hehkutin sarjaa todella.


Erityiskoulu on tuossa kirjaston vieressä ja heille olen vinkannut urani alkuajoista lähtien. Enää tapaan siis vain yläkouluikäisiä, mutta heitä varten tulee luettua helpompaakin, että löytyy lukemista, kun vinkkauspyyntö tulee.

Luokalla olisi ollut aikaa tutustua muihinkin kirjoihin, mutta niinhän siinä kävi, että kirjat nenän alla jokainen istui lopputunnin. Ja ope lupasi että koulussa jatketaan lukutunnilla. Pisteet siitä.

Arja-täti