Hei,

Koska meiltä kysytään listoja ja kokemuksia, niin niitä koitamme myös tarjota parhaamme mukaan. Tällä kertaa Keravan kirjaston Anu Tirkkosen kokemuksia ja kirjalistaa kakkosten vinkkauksista. Juttu on kirjoitettu joulun alla, mutta jätin sen julkaisun tammikuulle, koska ketäpä tiukka työasia kiinnostaa joulunalusviikolla? No ehkä olisi kiinnostanut, mutta nyt kiinnostaa vielä enemmän, eikö ;)

---

Sain päätökseen Kunnari- lukudiplomia suorittavien 2.luokkien vinkkaukset. Kaksi luokkaa eivät joulukiireiden vuoksi kerinneet ottaa minua vastaan, ehkäpä keväämmällä sitten. Tässä yhteenveto:

 

Mukana olivat Killan koulu 2A ja 2B, Savion koulun 2A ja 2B, Kurkelan koulun 2.lk, Keskuskoulun 2A ja 2B sekä Ahjon koulun 2A ja 2B (nämä kaksi luokkaa aloittavat vasta diplomin, Laura Kepponen oli mukana kertomassa ensin lukudiplomista ja sen suorittamisesta), yhteensä vinkkasin n.225 oppilasta.

 

Vinkauskirjoja olivat:

 

Layton: Mammuttikoulu

Layton: Mammuttikoulu pulassa

Widmark: Syntymäpäivän arvoitus

Lindgren: Metsässä ei ole ryöväreitä

Huovi: Karvakorvan runopurkki

Lehtinen: Kulta, voisitko syöstä tulta

McCall Smith: Akimbo ja käärmeet

Niemelä: Tikkumäen koirat

Kuronen: Kuituset ja isän koodi

Kuronen: Kuituset ja kummitus

Laajarinne: Elina vieraalla maalla

Virtanen: Pikku Xing

 

Vinkkasin joka luokassa yhden kirjan jokaisesta kirjatarjottimesta eli 7 kirjaa. Kirjat olivat kahtena eri 'pakettina' siten, että kaikille luokille tuli kuitenkin Widmarkin Syntymäpäivän arvoitus ja Lindgrenin Metsässä ei ole ryöväreitä. Jokaiseen luokkaan jäi lainaan vinkattujen kirjojen lisäksi kasa muitakin lukudiplomikirjoja. Muutamassa luokassa meinasi tulla jo käsirysy, kuka saa Syntymäpäivän arvoituksen ja kuka Mammuttikoulun!

 

Anu Tirkkonen, Keravan kirjasto

Alkusanat markku-setä