Kirjavinkkariyhdistys ry. järjestää jo perinteeksi muodostuneet kirjavinkkausviikot 12.–26.11.2013. Tänä vuonna teemana on kirjavinkkausvideo.

Kirjavinkkausviikkojen ajan joka päivä avautuu uusi kirjavinkkivideo yhdistyksen Youtube-kanavalla (http://www.youtube.com/user/kirjavinkkarit). Vinkkivideoissa vinkataan kirjoja lapsille ja nuorille sarjakuvista kaunokirjallisuuteen. Videoiden toteutustapa on vapaa. Kirjavinkkareiden lisäksi videoita ovat tehneet suomalaiset kirjailijat mm. Salla Simukka, Harri István Mäki, Johanna Hulkko ja Marja-Leena Tiainen. Uusien vinkkien lisäksi Kirjavinkkariyhdistys nostaa esille myös vanhoja mutta edelleen ajankohtaisia videovinkkejä.

Kirjavinkkaus on keino saada lapset ja nuoret innostumaan lukemisesta. Kirjavinkkauksen avulla saadaan houkuteltua kirjojen pariin myös sellaiset lapset ja nuoret, joille lukeminen on tavallista haasteellisempaa. Kirjavinkkauksen avulla he pääsevät kirjan tarinaan mukaan ja lukemisen aloittaminen on helpompaa. Kirjavinkkausta tehdään myös aikuisille. Perinteisen vinkkauksen lisäksi on olemassa mm. ku-mu-ki vinkkausta (kuva – musiikki – kirja), mu-pe vinkkausta (musiikki ja pelit) sekä nyt vinkkausviikon teemana olevaa videovinkkausta. Kirjavinkkariyhdistys kouluttaa kirjavinkkareita koko Suomen alueella. Yhdistys toimii pääosin apurahojen turvin. Kirjavinkkaus on levinnyt Suomeen 1990-luvulla suomenruotsalaisten kirjastojen kautta. Nykyään kirjavinkkaus kuuluu useimpien kirjastojen peruspalveluihin. Kirjavinkkareina toimii kirjaston henkilökunnan lisäksi mm. sanataideohjaajia ja opettajia.

Kirjavinkkivideoiden osoite on https://www.youtube.com/user/kirjavinkkarit ja vinkit tulevat nähtäville myös Kirjavinkkariyhdistyksen blogiin: http://vinkkarit.vuodatus.net/ ja Kirjavinkkariyhdistys ry:n Facebook-sivuille: https://www.facebook.com/Kirjavinkkariyhdistys

Lisätietoja Kirjavinkkariyhdistys ry
kirjavinkkariyhdistys@gmail.com
Puheenjohtaja Markku Kesti, [email protected] / 03-8803527 tai varapuheenjohtaja Arja Palonen, [email protected] / p. 0445768474