Tänä vuonna Kirjavinkkariyhdistyksen kevätseminaari pidetään Lahdessa! Mukana on jälleen mielenkiintoisia esityksiä kirjastoammattilaisilta ja tietenkin verkostoitumista kollegoiden kanssa. Päivä alkaa kello 9.00 yhdistyksen tarjoamalla aamukahvilla (ja teellä), tarjolla myös jotain syötävää. Virallisempi ohjelma alkaa kello 9.30 yhdistyksen kuulumisilla.

Muut esitykset:

Janne Seppänen kertoo Lahden kaupunginkirjaston Ääniä kirjastosta -podcastista, jossa henkilökunta esittelee poimintoja lainattavasta aineistosta.

Hanna Lehtonen ja Tommi Koivula Espoon kaupunginkirjastosta esittelevät aistivinkkausta, joka hyödyntää uudenlaista kokeellista teatterimuotoa. Esitys on enemmän kuin pelkkä kuunnelma, sillä siinä hyödynnetään näköaistin sijaan kuulo-, haju-, tunto- ja makuaistia.

Joona Koiranen Espoon kaupunginkirjastosta esittelee pakohuone kirjastossa -konseptia, jossa erilaisia tehtäviä suorittamalla ratkotaan mysteerejä. Esityksen jälkeen ideoidaan pienryhmissä omia pakohuoneita!

Siina Vieri Lopen kirjastosta vinkkaa yläkoululaisille soveltuvia sarjakuvia sekä kertoo sarjakuvavinkkauksen erityispiirteistä paketin kasaamisesta esitystapaan.

Kirjavinkkariyhdistyksen hallituslaiset esittelevät etätyökyselyn tuloksia, jonka jälkeen vapaata keskustelua aiheesta. Etätyökeskustelu löytyy osoitteesta bit.ly/etatyokysely2018 ja se on auki 31.3. saakka.

Päivä päättyy Kirjavinkkariyhdistyksen vuosikokoukseen, jonka esityslista ilmoitetaan myöhemmin.

kevatseminaari.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eikä siinä vielä kaikki! Kirjavinkkariyhdistyksen hallitus etsii riveihinsä uusia aktiiveja. Kiinnostaako koulutusten järjestäminen? Entä vinkkausviikkojen ideointi? Oletko somevelho, joka taitaa niin Instagramin, Facebookin, Youtuben kuin bloggaamisenkin? Haluatko saada tuhottomasti katu-uskottavuutta? Viimeistä emme voi taata, mutta kaikkea muuta ja vielä enemmän pääset tekemään hallituksen riveissä. Haussa on useampi henkilö, joten laitahan rohkeasti hakemusta vetämään! 

Hallituksessa on jäseniä ympäri Suomen, joten kokoustamme kustannustehokkaasti Skypen välityksellä. Kokouksia on noin kerran kuukaudessa. Lisäkysymyksiä voit laittaa sähköpostitse [email protected] tai Facebookin välityksellä. Hakemukset ainoastaan sähköpostiin 14.4. mennessä.

hallitushaku.jpg

- Marjo, tiedottaja