Kirjastoalan ihmisiä moititaan vaatimattomiksi. Onneksi sentään opettajat ovat huomanneet, että vaisun ulkokuoren alla saattaa piillä todellinen asiantuntija. Lasten ja nuorten kirjojen parissa muutaman vuoden työskenneellä on jo aimo annos tietoa, mitä luetaan, mikä menee ja mikä ei.

Tätä ammattitaitoa pitäisi hyödyntää enemmän. Meillä muistetaan mainita opettajille, että kokoamme kirjapaketteja tuon tuostakin. Open ei tartte miettiä päätään puhki, mitä kenellekin. Kirjastotädit kyllä hoitavat.

Tällä viikolla olen saanut ensimmäisen todellisen ammattitaitooni liittyvän pyynnön (siis kirjavinkkauksien lisäksi). Naapurikunnan koulu pyysi asiantuntija-apua, kun ovat hankkimassa koulun kirjastoon uusia kirjoja. Siis mitä mikäkin ikäryhmä lukee, mikä toimii, mitä suosittelen.

Hienoa. Tuntuu, että vihdoin ymmärretään, että tällaista palvelua voi pyytää myös kuntarajan yli. Oman paikkakunnan opettajat ovat kyllä kyselleet, mutta eihän rajat ole muuta kuin byrokratiaa.

Siispä vinkkausta odotellessani listasin valmiiksi kirjoja, kirjoittelen päivän mittaan niihin sitten selityksen. Siis miksi juuri tämä kirja tälle ikäryhmälle.

Hyvää vinkkauspäivää kaikille. Myös teille, jotka ette vinkkaa, vaan puhutte siitä Tampereella. Minä vinkkaan vielä tämän päivän. Viisi innokasta ryhmää odottaa.

 

Arja-täti