Vuosikausia vannoin, että minä ala i k i n ä enkä koskaan blogaamaan. Luovuin periaatteistani kuitenkin, kun kukaan muu ei tuntunut osaavan tai haluavan aloittaa kirjavinkkariblogia. Kirjavinkkaus on ehdottomasti  yksi ammatillisista intohimoistani ja mielestäni lastenkirjastotyön tärkeistä tärkeintä työtä, kuuminta hottia, ydinosaamista ja kriittinen menestysstrategia. Tämä blogi käsitteleekin kaikkia lastenkirjallisuuteen, lastenkirjastotyöhön ja erityisesti kirjavinkkaukseen liittyviä asioita. Tarvetta oli erityisesti blogille "...jossa julkaistaisiin vinkkarien omiin esityksiinsä tekemiä kirjalistoja, eri luokka-asteille laadittuja aiheenmukaisia luetteloita, lukuvinkkejä ja jossa olisi helpompi keskustella vinkkaukseen liittyvistä asioista." Tähän pyrimme.

Koska olen työn raskauttama kirjastotäti, tulen käyttämään häikäilemättä muiden työn tuloksia ja värvään kanssakirjastotätejä tuottamaan sisältöä kanssani. En tietenkään varsinaisesti varastaen, vaan linkittäen ja lainaten muiden samaa työtä tekevien töitä tänne omien kirjoitusteni seuraan. Kun blogin alkuperäinen idea oli välttää turhaa työtä, koska olimme porukalla yhtä mieltä siitä "..., että on hoopoa tehdä kaikki asiat moneen kertaan, jos apua muilta vinkkareilta olisi helppoa saada", niin tässä blogissa ei sitten todellakaan tehdä kaikkea uudelleen. Turhan työn välttämiseksi tässä blogissa tulee siis olemaan paljon linkkejä lasten- ja nuortenkirjastotyötä tekevien kotisivuille ja blogeihin. Omaakin tekstiä kirjoittelen toki aiheesta ja koitan kinuta tutuilta sitten hieman lisää hienoa sisältöä;)

Huomautus paikalle eksyneille satunnaisille lukijoille: Sivu on vasta alkutekijöissään ja kirjoituksia on niukasti, mutta allekirjoittanut on saanut useita vierailevia oman alansa asiantuntijoita lupaamaan, että blogin sisällöntuotanto ei jää yksin minun harteilleni. Eli myös asiallisia kirjoituksia on luvassa ;-)

markku-setä