Nyt on se aika vuodesta, kun kerromme, mikä kirja osui ja upposi.
Kuten aina, muistutan tälläkin kertaa, että varmasti joku super on tippunut joukosta, mutta sitähän tämä kirjaston elämä on. Joskus suosikki on hyllyssä, joskus lainassa. Joten tässä Arja-tädin vuoden ilahduttajat. (Ja aakkosjärjestys koska järjestelmä.) Ja muovituksen kiireistä johtuen en ole kaikkia hienouksia saanut vielä käsiini, joten kerro ihmeessä, jos tiedät kirjan, joka minun täytyy ehdottomasti lukea!

Abedi, Isabel: Lucian
Kun on jäänyt houkutus-koukkuun, niin jotain on saatava. Siksi vinkkauksissa mukana. Ja yllätys siksikin, että jaksoin lukea näin paksun kirjan.

Autio, Maria: Ajatustenlukija
Topelius-palkintoehdokas muuten. Ahdistava ja siksi tietysti suosikkini. Ahdistuspakissa ehdottomasti mukana.

Condie, Ally: Tarkoitettu
Mikä näissä minua kiinnostaa? Yhteiskuntakritiikki? Pelottava tulevaisuus? Ehkä kuitenkin se rakkaus ja selviäminen.

Enonranta, Siiri: Gisellen kuolema
Ah, niin ahdistavaa ja mikä ihana ikiaihe: baletti. Selvä suosikki. Ehkä tämän vuoden SE kirja. Ehdokkaana Runeberg-palkinnonsaajaksi.

Falls, Katja: Veden alla
Tarkoitetun lisäksi yksi suosikkini tässä aihepiirissä. Annika Lutherin uusin oli pettymys, eikä pääse listalle. Mutta tässä kirjassa sitä jotain. Toimii vinkatessa. Pahoin pelkään, että toinen osa on toistoa ja pettymys. Mutta ainakin yritän.

Jägerfeld, Jenny: Oli kerran äiti joka katosi
Kirja jota en ole uskaltanut vinkata. Koska se koskettaa minua liikaa. Tämän vuoden kirjoista Gisellan kuoleman tavoin SE kirja.

King, Daren: Hiirenkuonoleipiä
Luen suhteellisen vähän ns. pienten kirjoja, koska vinkkaan lähinnä yläkouluikäisille. Tämän kirjan huumori iski kuitenkin kympillä ja nauran edelleen sekä kirjalle että vinkkauksilleni.

Majaluoma, Markus: Sirkus saapuu kirjastoon
Jos olet töissä kirjastossa, mutta et tiedä tätä kirjaa, korjaa erheesi heti. Ehdottomasti kirjastoihmisten suosikkikirja. Ehkä jopa opas meille asiakaspalvelijoille.

Mulligan, Andy: Roskaa
Kirja, jonka vinkkaus on helppoa ja siihen tartutaan. Ei sellainen kirja, jonka jokainen haluaisi lukea, mutta se, joka kiinnostuu, lukee varmasti.

Mäki, Harri Istvan: Rikkaat ritarit
Tämä nousee listalle siksi, koska on selkokirja ja kerrankin iskevä sellainen. Näitä lisää.
Niemi, Mikael: Aivot pellolle
Kirja, jonka vinkkaus hirvitti. Niin hyvä kirja ja jos mokaan. Sitten tajusin ottaa lukupätkäksi sen kohtauksen, kun päähenkilö tapaa tytön, jonka on ihastunut ja päättää sanoa hei. Lyhyen ja ytimekkään hein. Ei mitään liikaa. Ja kuinka siinä käy. Ihan rääkäistä kesken vinkkauksen niin, että takapenkkikin hätkähtää.

Prinz, Yvonne: Vinyyliprinsessa
Ei kaikille kaikkea vaan jokaiselle jotakin. Sopii hyvin tämän kirjan kohdalla, sillä tästä kiinnostuvat tietyt ja tiedän, että joillekin kolahtaa. Siksi hyvä lisä vinkkipakkiin.

Sepetys, Ruta: Harmaata valoa
Kirja joka pysäyttää. Sekä minut että kuulijat.

Tiainen, Marja-Leena: Kahden maailman tyttö
Tämän vuoden kirjoista se, joka kannattaisi ostaa kouluiile.

White, Kiersten: Paranormaali
Pistetään sitten kaikki ihmeellisyydet samaan kirjaan ja sekoitetaan. Tuloksena ihan toimiva juttu.

teidän, Arja-täti