Moi!

Olen Marjo ja toimin Kirjavinkkariyhdistyksen tiedottajana vuonna 2017. Työskentelen Vantaalla Lumon kirjastossa, työnkuvaani kuuluu muun muassa kouluyhteistyö alueen kolmen yläkoulun sekä samassa rakennuksessa sijaitsevan lukion kanssa. 

Valmistuin Seinäjoen ammattikorkeakoulusta vuoden 2012 joulukuussa, jonka jälkeen tein erimittaisia sijaisuuksia Seinäjoen ja Nurmon kirjastoissa pääosin lasten ja nuorten parissa. Vuoden 2014 joulukuussa vakipaikka Vantaalta tärppäsi, ja pakkasin mukaan kissat ja kampsut ja muutin pääkaupunkiseudulle.

Ensimmäiset vinkkaukset tein vuonna 2013 kasiluokkalaisille, koska miksi tehdä asioita liian helpoiksi ja mukaviksi itselleen? No, vinkkaukset menivät hyvin ja sille tielle jäin. Vinkkaus on mielestäni ehdottomasti sekä kivoin että tärkein osa työtäni, sillä kaikkihan me olemme lukeneet kuinka nuoret lukevat koko ajan vähemmän ja asialle pitäisi tehdä jotain. Kirjavinkkauksille on valtavasti kysyntää, ja toivoisinkin voivani tarjota sitä entistä enemmän tulevaisuudessa. Vuoden 2016 syksyllä tein pienimuotoista uutta aluevaltausta sarjakuvavinkkauksen parissa, toive tuli erään koulun kuvaamataidon ja äidinkielen opettajilta yhdessä. Kokemus oli kiva, ja sain itsekin uutta innostusta sarjakuvien lukemiseen.

Kirjavinkkariyhdistyksen hallituksen lisäksi olen myös mukana Kirjastoseuran nuortenkirjastotyöryhmässä. On mahtavaa tutustua motivoituneisiin ja innostaviin kollegoihin ympäri Suomen, vinkkaus ja nuortenkirjastotyö monesti on aika yksinäistä puuhaa. Suuret kiitokset myös Vantaalla nuortenkirjastotyötä tekeville Helenalle, Lauralle ja Saanalle kaikesta avusta, tuesta ja yhteistyöstä.

Mukavaa kesää kaikille ja muistakaa rentoilla lomalla!

20170326_104236.jpg

Olen myös kokenut eläinvinkkari! Kuva Lumon kirjaston vuoden 2017 aprillipilasta, jossa kerroimme kesällä pestinsä aloittavasta lukulehmä Tiinasta.