Kirjavinkkaripankki on yhteistyökumppaneille ja asiakkaille tarkoitettu avoin lista vinkkareista, jotka voivat tehdä omalla ajallaan vinkkauskeikkoja. Vinkkauskeikkojen ei ole tarkoitus olla ilmaisia, vaan tilaaja maksaa niistä asianmukaisen korvauksen ja matkakulut. Esiintymispalkkioiden suuntaviivoja voi katsoa Lukukeskuksen ohjehinnastosta.

Kirjavinkkariyhdistys ei sovi vinkkauskeikkoja vinkkarien puolesta vaan tarjoaa vain yhteystietoja niitä tarvitseville. Vinkkarit sopivat itse keikat tilaajan kanssa ja vastaavat mahdollisten yhteystietojen muutosten tai poistotarpeen ilmoittamisesta osoitteeseen ”pankinjohtaja” Matti Järviselle osoitteeseen matti.jarvinen(ät)nysalor.net (korvaa ”(ät)” @-merkillä). Kirjavinkkariyhdistys ei vastaa tietojen oikeellisuudesta, ainoastaan julkaisee vinkkarien lähettämät tiedot.

Kirjavinkkaripankkiin voivat liittyä kaikki Kirjavinkkariyhdistyksen jäsenet. Jos et ole vielä jäsen, voit liittyä lähettämällä sähköpostia osoitteeseen kirjavinkkariyhdistys(ät)gmail.com ja maksamalla jäsenmaksun, jonka maksuohjeet lähetetään sinulle. Mainitse viestissä nimi, osoite, organisaatio ja sähköposti. Yhdistyksen jäsen voi lähettää tietonsa Kirjavinkkaripankkiin täältä. Laita myös sähköpostia osoitteeseen matti.jarvinen(ät)nysalor.net (korvaa ”(ät)” @-merkillä), jotta tietosi voidaan kirjata nopeasti listaan.

 

Matti Järvinen

Helsinki

matti.jarvinen(ät)nysalor.net (korvaa ”(ät)” @-merkillä)

0400 584 081

Vinkkauksen kohderyhmät: Aikuiset, seniorit.

Erityisalat: Dekkarivinkkaus, spefivinkkaus, varhaiset suomalaiset naiskirjailijat, 1800-luvun lopun suomalainen realismi. Teen sekä ryhmä- että yksilövinkkausta. Yksilövinkkauksessa parkkeeraan esimerkiksi dekkarihyllyn luokse ja tarjoudun antamaan sinne tuleville asiakkaille vinkkejä hyvistä dekkareista. Minulla on myös lukutuokiota varten novellipaketit spefistä ja varhaisista suomalaisista naiskirjailijoista.

Vinkkauskieli: Suomi.

Alue, jossa voi vinkata: Koko maa, mutta käytännössä paikat, joihin pääsee Helsingistä kätevästi julkisella liikenteellä. Voin yöpyä, jos tarjotaan majoitus.

 

Jaana Kakkonen

Nokia

jaana.kakkonen(ät)gmail.com (korvaa ”(ät)” @-merkillä)

040 728 8296

Vinkkauksen kohderyhmät: Pikkulapset, esikoululaiset, alakoulu, yläkoulu, 2. aste, aikuiset, vanhemmat/kasvattajat

Erityisalat: Aikuisvinkkaukseen räätälöidyt paketit sovitusta aiheesta (esim. erotiikka, puutarhanhoito, Irlanti, uutuudet, dekkarit, liikunta ja hyvinvointi).

Vinkkauskieli: Suomi.

Alue, jossa voi vinkata: Koko maa. Käytän joukkoliikennettä ja saatan tarvita kuljetusta esim. lähikaupungista, jos järkeviä liikenneyhteyksiä ei ole tarjolla. Voin yöpyä, jos tarjotaan majoitus.

 

Markku Kesti

Kotka

markku.kesti(ät)kotka.fi (korvaa ”(ät)” @-merkillä)

Vinkkauksen kohderyhmät: Yläkoulu, aikuiset

Erityisalat: Sarjakuvat. Lisäksi erilaisia koulutuksia kirjavinkkauksesta, sarjakuvista tai 2010-luvun lasten- ja nuortenkirjoista löytyy.

Vinkkauskieli: Suomi.

Alue, jossa voi vinkata: Etelä-Karjala, Kymenlaakso, Uusimaa. En omista omaa autoa, joten päiväkeikoille lähden vain, jos julkisilla pääsee ja ehtii. Pidemmät keikat voidaan neuvotella tapauskohtaisesti ja silloin periaatteessa alueena koko Suomi. Voin yöpyä, jos tarjotaan majoitus.

 

Anu Lehtonen-Sonkki

Paimio

anulehtonensonkki(ät)gmail.com (korvaa ”(ät)” @-merkillä)

040 537 2226

Vinkkauksen kohderyhmät: Pikkulapset, esikoululaiset, alakoulu, vanhemmat/kasvattajat.

Erityisalat:

Vinkkaan koululuokkia ykkösestä kuutoseen. Olen töissä alakoulukirjastossa, joten vankka kokemus ikäryhmästä.

Valmis vanhempainilta-paketti lukemisen tärkeydestä ikäryhmän vanhemmille.

Vinkkausta vauvojen/pikkulasten vanhemmille aiheesta ”miten aikaisin voi aloittaa lapsen kanssa lukemisen”.

Kirjavinkkaus-vesokoulutusta alakoulun opettajille.

Vinkkauskieli: Suomi.

Alue, jossa voi vinkata: Koko maa, Varsinais-Suomi. Periaatteessa voin lähteä minne vain jos matkat maksetaan. Oma kirjastoni on Kaarinassa, Turun kupeessa. Minulla on käytössä oma auto. Voin yöpyä, jos tarjotaan majoitus.

 

Mia Lempinen

Tampere

mia.m.lempoinen(ät)(at)gmail.com (korvaa ”(ät)” @-merkillä)

040 761 3970

Vinkkauksen kohderyhmät: Pikkulapset, esikoululaiset, alakoulu, yläkoulu, 2. aste, aikuiset

Erityisalat: Helppolukuiset, fantasia, runot, sadut, kuvakirjat.

Vinkkauskieli: Suomi.

Alue, jossa voi vinkata: Pirkanmaa. Asun Tampereen keskustan liepeillä, liikun sujuvasti busseilla yms. Voin yöpyä, jos tarjotaan majoitus.

 

Marja-Leena Mäkelä (Marlee)

Seinäjoki

marja-leena.makela(ät)netikka.fi (korvaa ”(ät)” @-merkillä)

050 530 2067

Vinkkauksen kohderyhmät: Pikkulapset, esikoululaiset, alakoulu, yläkoulu, 2. aste, aikuiset, vanhemmat / kasvattajat, seniorit.

Erityisalat: Olen yleis- , huumori- ja runokirjavinkkari.

Vinkkauskieli: Suomi.

Vinkkausalue: Koko maa. Minulla on käytössä oma auto. Voin yöpyä, jos tarjotaan majoitus.

 

Kaarina Sainio

Turku

kaarina.sainio(ät)kaarina.fi (korvaa ”(ät)” @-merkillä)

044 363 9849

Vinkkauksen kohderyhmät: Yläkoulu.

Erityisalat: 8. luokkien genrevinkkaus (kauhu, scifi, jännitys, fantasia).

Vinkkauskieli: Suomi.

Alue, jossa voi vinkata: Pirkanmaa, Satakunta, Uusimaa, Varsinais-Suomi. Etusijalla paikat, mihin pääsee Turusta helposti julkisilla kulkuvälineillä. Minulla on käytössä oma auto.

 

Tuija Seppänen

Ranua

tuijamar(ät)gmail.com (korvaa ”(ät)” @-merkillä)

040 579 0483

Vinkkauksen kohderyhmät: Esikoululaiset, alakoulu, yläkoulu, 2. aste, vanhemmat / kasvattajat

Erityisalat: Vinkkaan kaikenlaisille ryhmille, mutta 5–6-luokkalaiset ja etenkin yläkoululaiset ovat suosikkikohderyhmiäni. Vinkkausta myös erityisryhmille ja lukemiseen tukea tarvitseville. Vanhemmille ja kasvattajille valmius puhua lukemisen tärkeydestä. Myös mediavinkkausta alakoulun alaluokille.

Vinkkauskieli: Suomi

Alue, jossa voi vinkata: Koko maa, Kanta-Häme, Lappi, Pohjois-Pohjanmaa, Päijät-Häme, Uusimaa. Asun pohjoisessa eivätkä pitkät välimatkat ole minulle ongelma. Voin periaatteessa vinkata missä päin Suomea vain kunhan sovitaan matkakustannuksista ja yöpyäkin, jos tarjotaan majoitus. Tässä erikseen mainitut alueet helpoimmin saavutettavissa. Minulla on käytössä oma auto.

 

Katariina Tenhunen

Siikalatva

tenkatti(ät)gmail.com (korvaa ”(ät)” @-merkillä)

044 522 5922

Vinkkauksen kohderyhmät: Pikkulapset, esikoululaiset, alakoulu, 9-luokkalaiset, lukiolaiset, aikuiset/seniorit

Erityisalat: Tmi Kirvinkkis, erikoisosaamisena on draamavinkkaus. Vinkkaaja on rooliasussa ja vinkattavat kirjat liittyvät teemaan. Myös osallistavaa vinkkausta eli kuulijat pääsevät mukaan tekemään tarinaa.  Sota-aihe 9-luokkalaisille, lukiolaisille ja aikuisille/senioreille.

Vinkkauskieli: Suomi.

Alue, jossa voi vinkata: Koko maa. Minulla on käytössä oma auto. Voin yöpyä, jos tarjotaan majoitus.