Blogi syntyi Pirkko I:n ja Tuija L:n keskustelujen tuloksena. Yhdessä he totesivat, että jotain tarttis tehdä. Pirkko ehdotti minua (markku-setä) kätilöksi ja Tuija L. tarjosi kätilölle leikkaussaliapulaiseksi SusuP:tä. Tiukan sähköpostittelun jälkeen syntyi terve kirjavinkkariblogi, jonka graafisesta ilmeestä erityiskiitos SusuP:lle. Vuodatuksen sähläilyjen jälkeen alkuperäinen pohja katosi bittiavaruuteen ja nyt taustakuvana on Jupun kuvitusta. Vaikka minä olenkin tässä blogissa usein äänessä, ei tämän ole tarkoitus olla minun blogini, vaan kaikkien kirjavinkkarien yhteinen blogi. Jokainen halukas kirjavinkkari pääsee täällä ääneen. Tälle sivulle on tarkoitus koota säännöllisten blogaajien esittelyt. Nimimerkillä tai pelkällä etunimellä saa esiintyä, jos siltä tuntuu. Jos sinulla on sanottavaa kirjavinkkauksesta tai lastenkirjastotyöstä ja haluat jakaa osaamistasi muillekin, niin postit saa esille joko mailaamalla ne minulle työsähköpostiin tai jos haluaa vakioavustajaksi, niin minulta saa tunnukset kauniisti pyytämällä.

markku-setä: Kalju pitkätukkahippi, joka turmelee kasvavaa nuorisoa ja kasvavan nuorison kirjallista makua Hollolassa. Lähtöisin Oulusta, asui Lahdessa ja muutti Kotkaan,jossa nyt vinkkaa lapsille ja opettaa nuorisoa käyttämään kirjastoa. Käyttää sandaaleja lähes ympäri vuoden. Erikoisalana sarjakuvavinkkaus. Lukee erityisesti nuorten fantasiaa hevimusiikin tahtiin.

Yhdistyksen hallitus: Hallituksessa vaikuttavat aktiivit kirjoittajat vuorollaan blogiin omista kokemuksistaan ja antavat vinkkejä vinkkareille.