Arvatkaa hirvittikö? Ei vinkkaus vaan se että marssin vanhaan yläkouluuni ja muistin kaikki ne vanhat jutut. Melkein tämä vinkkaus on toimivampi kuin kelan maksava terapia. Kaksi päivää vanhassa koulussa ja tämähän on kivaa.

Lapset ovat samoja missäpäin Suomea vain, sen huomaan. Ainoa minkä huomasi oli se, että Salamavaras-leffaa ei ollut nähnyt kukaan. Lähin leffateatteri aika kaukana.

Vinkkarin asu herätti myönteistä huomiota nuorissa. Kuten aina tavoitteeni onkin. Huomenna alakouluvinkkaukseen saparot ja punaiset vinkkaushousut. Tämähän on asuvarustelulaji.

Kotiseutuvinkkaus poikii niin paljon innostusta, että saa nähdä pääsenkö takaisin töihin ajoissa ollenkaan.

OSA 2

Alakouluvinkkaus suoritettu ilolla ja hauskuudella. Hyvä peruspaketti mukana ja opettivat selvästi innostavia joten mikäs siinä vinkkarin hoitaa homma.

Koskaan vinkkaria ei ole palkittu näin. Sain nelosluokalta osakkeen. Osakkeet ovat luokan valuuttaa, jota opettaja jakaa. Sen voi saada reippaasta ja hyvästä toiminnasta, ei koskaan käytetä rangaistusvälineenä. Itse sitä ei voi pyytää, vaan jonkun täytyy pyytää sitä kaverille. Minulle nelosluokka halusi sen antaa Mahtavasta vinkkauksesta.

1267820812_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Hieno saavutus. Vinkkaukset kiihtyy loman loppua kohti. Huomenna välipäivä ja perjantaina vedetään viimeiset Sievissä ennen kotimatkaa.

EDIT: Mitä tästä opimme?

Huomaan, että vinkkaus toimii myös lomalla ja siitä voi olla paljon hyötyä. Nyt kun on ollut aikaa keskittyä vain vinkkaukseen kun kirjastotyötä ei ole ollut, olen pystynyt hiomaan vinkkejä. Keskittyminen on parantunut ja vinkkaus on sujunut entistä paremmin.

Parin viikon takainen vinkkauskoulutus myös auttoi. Muutin Jaanan kanssa hiotut teoriat käytäntöön. Nyt oli aikaa miettiä, mikä on tärkeää, mikä toimii ja aikaa myös keskittyä keskustelemaan lasten kanssa kun osa tunnista ei mennyt lainaushommiin.

Tämän jälkeen on hienoa jatkaa. Huomasin, että löysin hyviä lukupätkiä vaikka ennen lukupätkät oli mulle hankalia. Nyt löysin pätkiä, jotka toimi myös hyvin myös luettuna, ei vain itse kerrottuna.

Muutama uusi kirja oli myös mukana ja toimi hyvin. Alempana löytyy kirjalistat. Perjantain vinkkauksiin teen samoista kirjoista hiukan eriaiset paketit mutta uusia kirjoja en niihin kerää.

Kokemus toimi. Omalla maallaan voikin olla profeetta!

 

Arja-täti