Kirjavinkkariyhdistyksen kautta ja etenkin sen jäseniltä kysellään usein vinkkareita ja kouluttajia milloin minnekin. Koska kyselyitä tulee toistuvasti ja itse asiassa kaiken aikaa kiihtyvällä vauhdilla on Kirjavinkkariyhdistys päättänyt perustaa Kirjavinkkaripankin. Vielä ei ole tiedossa kenestä tulee ensimmäinen vinkkaripankinjohtaja, eikä ole edes hajua millä tavoin pankki kartuttaa kassavarantojaan ja minkälaatuista lainaustoimintaa pankki tulee harrastamaan. Mutta jos olet joskus halunnut palkata kiertävän vinkkarin ja sinulla olisi hyviä käytännön kokemuksia tai tuoreita ideoita, niin nyt on mahdollisuutesi vaikuttaa. Hyviä ja huonpja ideoita kannattaa esittää nyt, sillä nyt ideat on helpointa ottaa käyttöön.

Vinkkariyhdistyksellä ei ole suuria resursseja pankin pyörittämiseen, joten arvostamme ideoita, jotka voidaan toteuttaa kevyellä organisaatiolla ja pienellä, jos ei jopa olemattomalla henkilökunnalla. Ainoa tärkeä asia, josta ei voi tinkiä on se, että vinkkauksen tarvitsijalle tulisi löytää paras, sopivin tai edes se paikalle pääsevä kirjavinkkari.

Ja koska oman kunnan ulkopuolelle vinkkauskeikoille suostuvista vinkkareista on aina pulaa, niin kaipaamme tottakai myös lisää vinkkareita eli pääomaa vinkkaripankkiin. Jos olet kiinnostunut vinkkaamaan rahaa vastaan oman maakunnan, läänin tai vaikka koko valtakunnan alueella, niin voit ilmoittautua Vinkkaripankkiin vaikkapa sähköpostitse: [email protected]. Koska me emme vielä tiedä tarkalleen miten homma toimii, niin toistaiseksi riittää, että ilmoitat kiinnostuksesi käydä joskus keikoilla ja jätät sähköpostiosoitteen, johon voimme ottaa yhteyttä.Laittamalla meille sähköpostia tai ilmoittautumalla vinkkaripankkiin et sitoudu mihinkään muuhun kuin siihen, että suostut ottamaan ajoittain vastaan keikkatarjouksia. Aina keikalle ei pääse, joskus lapsi on sairas, joskus taas pomo on ynseä eikä anna vapaata. Tai kalenteri on jo täynnä. Mutta, jos edes joskus voisit lähteä tai muuten vain tekee mieli, niin ilmoittaudu ihmeessä. Tarjoamme tilaisuuden nähdä maailmaa maksua vastaan.

Tähän asiaan palataan varmasti vielä syksyn mittaan kunhan saamme asiaa suunniteltua tarkemmin.

 

Asiasta ja sen vierestä puheli markku-setä