Entressen kevätseminaari toi paikalle huikean yleisön, kuten Markku kertoikin. Tein koosteen siitä, mitä palautteet kertoivat. Palautelomakkeessa kysyimme, mistä tulija sai tiedon koulutuksesta, missä onnistuimme, missä emme ja millaisia koulutuksia jatkossa olisi syytä järjestää. Sen lisäksi halusimme hiukan kartoittaa, mitkä paikkakunnat olisivat sopivia.

1266001309_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Facebook ja tämä blogi tuntuu olevan tämän päivän sana tiedon levityksessä. Niin tämänkin koulutuksen osalta. Hienoa. Suurin osa oli saanut tiedon tarpeeksi ajoissa ja Pirkon lähetymisohjeita kiiteltiin. Kaikki osasivat paikalle. Jopa allekirjoittanut, vaikka kovasti koitin huijata Jaanaa tulemaan virastotaloon kanssani.

Vinkkausta kiiteltiin kaikessa muodossa. Ohjelma tuntui kokonaisuudessaan olleen onnistunut. Kiitoksen saivat niin kumuki-vinkkarit, Otto Sinisalo ja myös meidän hallituksen väen vinkkaukset. Kuitenkin kaivattiin lisää aikaa keskustelulle ja vinkkausesimerkkejä. Ja koska kaikilla ei ole mahdollisuutta lukea ja tutustua kaikkeen, toivottiin, että jonkinlaisia genre-esittelyjä olisi myös mukana.

Valitettavasti vinkkauksia ei ollut mahdollisuus nähdä kaikkia eikä aitoa yleisöä ollut mukana kuin yksi ryhmä. Tämä oli selvästi se pieleen mennyt osio, jos jotain pitää siihen löytää. Kovasti toivottiin mahdollisuutta nähdä kaikki vinkkaukset ja nähdä paikalla myös aitoa yleisöä ja heidän reaktiotaan.

Ja mitä kaivattiin alueellisiin ja valtakunnallisiin koulutuksiin? Vinkkausta, vinkkausta, vinkkausta. Kaikin eri tavoin, eri teemoin. Tässä muutama toive: aikuisvinkkaus, videovinkkaus, genrevinkkaus, vertaisvinkkaus, toiminnallisuus, draamavinkkaus ja teemavinkkaus.

Seuraavat paikkakunnat koettiin helposti lähestyttäväksi. Tässä vaiheessa kannattaa muistaa, että Pohjois-Suomen edustus oli nyt heikkoa, joten ymmärrettävästi pääpaino toiveissa oli pääkaupunkiseudulla. Olemme kuitenkin suunnittelemassa aluekoulutuksia, jotka sijoittuisivat eri puolille Suomea.

Helsinki / pääkaupunkiseutu  9

Tampere                               9

Turku                                    4

Lahti                                      4

Kouvola                                 3

Hämeenlinna                         2

Lappeenranta                       2

Kotka                                   2

Oulu                                     1

Porvoo                                1

Mikkeli                              1

Jyväskylä                            1


Kaikenkaikkiaan kiitokset olivat suuret ja tunsimme onnistuneemme hyvin. Erityiskiitokset Pirkolle, joka järjesti Entressen päässä kaikki toimivaksi. Päivä oli todella antoisa ja antoi lisäintoa työhön. Ja onko hienompaa kuin olla paikassa, jossa kukaan ei ihmettele, kuinka rakastan tätä työtä.

 

Terkuin Arja-täti