Tein hieman laskelmia. Minulla on tästä marraskuun loppuun sovittuna 33 vinkkausta joista 12 sisältyy myös tiedonhaun opetusta, 3 luentoa, 3 vuoden kirjat esittelyä, epälukuinen mutta runsas määrä eskarivierailuja ja yksi koulutuspäivä sovittuna. Haluatko vaihtaa päikseen? Tarjoan kaupantekijäisinä lukion Internet -tiedonhaun opetukset jotka taisin viime keväänä luvata sovittaa syksyn ohjelmaani (Mitä h&%¤#??@ä minä silloin ajattelin?) sekä noin päivän verran per viikko tiskissä istuskelua. Eli syksyisin vinkkaava lastenkirjastotäti ei todellakaan ehdi potea pitkästymistä eikä joudu miettimään miksi tekee sitä työtä mitä tekee. Kiirettä on, mutta kun työt ovat enimmäkseen mukavia, niin jaksaa sitä. Ja jaksamisessa auttaa, että tietää joulukuun 4. alkaa viikon loma ja sen jälkeen loppuvuosi on lähinnä valintalistojen selailua ja kokoelmanhoitoa. Ja vähän kokoelmanhoitajankin hoitoa.

Totuuden sanoakseni olen urakkatyöskentelijä, joka ei aina sovi kovin hyvin kirjastojen prosesseihin. Minä paiskin mielelläni kuusipäiväistä viikkoa kolme kuukautta ja vaivun sen jälkeen kuukaudeksi talvihorrokseen työpaikan kahviautomaatin viereen, villasukat penkille nostettuna ja hyvä kirja kädessä. Silti syksy on minulle logistinen ongelma. Tulevana viikonloppuna lähden (tänään eli torstai-iltana) kohti Kemiä. Osallistun siellä koulutukseen, paitsi kuuntelijana niin myös häiritsen muiden osallistujien unta puhumalla pehmeitä puhujanpöntöstä käsin. Ei kun siellä on oikeasti tosi hienot koulutuspäivät (minusta huolimatta;D) ja jos ette ole tulossa, niin oma häpeänne:-p Samalla reissulla käyn myös tuttavapariskunnan häissä ja hankin tarvikkeita lokakuun alun mangakurssiamme varten. Kivaa, mutta se lepo jäänee vähemmälle. Mutta nukun sitten joulukuussa sen viikon:D

Kiireistä huolimatta. Vinkkaaminen ja nämä koulutusjutut ovat työssäni se paras osa. Jos pomoni yrittää leikata ne pois toimenkuvastani, niin hän kyllä leikkaa minut samalla toiseen kirjastoon töihin.

 

markku-setä